Om Kriseramt Far
Kriseramt Far består af følgende professionelle partsrepræsentaner
Peter Roed
Certificeret mediator
Rådgiver
Jeg hedder Peter Roed og er initiativtager til Kriseramt Far gennem hjemmesiden her kriseramtfar.dk.
Jeg kan vejlede og rådgive dig i juridiske aspekter på børneområdet og har en stor
erfaring med egne sager i Familieretshuset, kommunen og andre relevante
myndigheder.
Martin Guldborg
Juridisk konsulent
Cand.jur
Jeg har 4 års erfaring fra Familieretshuset, hvor jeg har holdt mere end 1000 mæglings-møder eller familieretlige udredninger. Derudover har jeg sagsbehandlet og skrevet
flere hundrede afgørelser om midlertidig- og endelig bopæl, samvær og forældre-myndighed.
Julie Eriksen
Juridisk medarbejder
Stud.jur på kandidat
Julie har ikke altid vidst hun ville arbejde med familier – og arbejdet en del år i anklagemyndigheden, før hun begyndte hos Kriseramt Far.
Herudover har vi et stort netværk af de bedste jurister, advokater, socialrådgivere, psykologer/psykoterapeuter med stor erfaring i krisehåndtering, børnesagkyndige med erfaring fra Familieretshuset.
Kriseramt Far har i de seneste to år haft over 3000 opkald fra fædre og forældre – og hjulpet størstedelen videre i deres svære situation.
Motivationen bag Kriseramt Far
Af Peter Roed
Når vi får børn og oplever den kærlighed og omsorg, vil vi gå “gennem ild og vand” for vores børn og give dem den bedste tilværelse som muligt. Det er et projekt vi som regel har sammen som forældre, og de færreste af os forbereder os på at skulle være forældre hver for sig.
Desværre bliver mange par alligevel skilt, og det har selvfølgelig store konsekvenser for forældreskabet og børnene. Nu skal man pludselig til at være forældre på en anden måde, og på en måde man bestemt ikke havde tænkt sig. Hvordan holder man fokus på barnets perspektiv i den situation, og på trods af sine egne følelser?
Jeg Peter Roed havnede selv i en ulykkelig situation efter samlivsophør. Det var en hård periode, hvor jeg på egen krop oplevede en stor magtesløshed i forhold til et system og en lovgivning, som jeg bestemt ikke oplevede varetog mine børns bedste interesser.
Jeg havde dengang tillid til at “systemet” og lovgivningen ville tage bedst muligt vare på mine børn og deres behov. Desværre blev det en lang og sej kamp. I en periode på 6 måneder havde jeg stort set ingen kontakt til mine 2 børn. Det var hårdt for børnene og også for mig selv.
Jeg blev udsat for injurierende påstande og fandt ud af hvordan systemet er sat op til at reagere. Selv en undersøgelse ved en børnesagkyndig er ingen garanti, og kan potentielt være mangelfuld og fejlbehæftet. Når man får medhold i en klage er det for sent, da sagsbehandlingstiden er lang og retssagen allerede er slut.
Jeg mødte adskillige advokater i forløbet, og oplevede desværre at flere af dem – inklusiv en af mine egne – kun konfliktoptrappede og derved kun gjorde situationen værre. I en højkonfliktsag kan samarbejdet bryde fuldstændig sammen, men det er stadigvæk vigtigt at blive på sin egen sti og holde den ren. Det handler om at få vendt hele situationen om, så børnene er i fokus og det ikke ender med kønnenes kamp, selvom jeg til hver en tid vil påstå at kvinderne i de fleste sager bliver favoriseret.
Jeg lærte at parkere mine følelser og være konstruktiv og informativ omkring børnene, og jeg har fået en masse viden og erfaringer om lovgivningen og systemet – alt fra Statsforvaltningen til kommunen, Ankestyrelsen, Advokatklagenævnet, psykolognævnet, børnesamtaler, børnesagkyndiges undersøgelser m.m.
Jeg deler min erfaring
Sammen med mine samarbejdspartnere har jeg været i gennem tunge sager i byretten og landsretten i flere omgange. Derudover har vi også erfaring med fogedretten/Familieretten. Vi har siddet til utallige møder i Statsforvaltningen (nu Familieretshuset) og kommunerne – til vejlednings, rådgivnings- og juridiske møder. Det har givet mig den erfaring, der sætter mig i stand til at tage med som partsrepræsentant i Familieretshuset og kommunen i hele landet.
Jeg har haft kontakt med en række advokater og fundet frem til de bedste, som kan varetage din sag. Jeg er ikke direkte involveret i advokat-delen, men anbefaler kun – vi afholder selvfølgelig gerne et tværfagligt- og/eller overleveringsmøde med advokaten, hvis der er brug for det.
Hvis du ligger i en skilsmisse og vil søge rådgivning for par, har vi også mulighed for at anbefale en rådgiver, der tager par ind og ser tingene fra børnenes vinkel.
Spørgsmål eller brug for hjælp?
Danmarks eneste akutlinje for fædre
Ring på 70 60 59 10
Peter Roed
Initivativtager Kriseramt Far
“Vi tager ikke en klients interesse på samme måde som en advokat. Vi har altid barnet i centrum og støtter herigennem de fædre, som vi hjælper.
Det er vigtigt med en realistisk tilgang.”