Børn og skilsmisse

Tag børnenes sorg alvorligt

Ved en skilsmisse er det ikke kun de voksne, som sørger. Børnene går igennem en voldsom skilsmisse og gennemgår en proces, hvor de udviser store følelser som skyld, sorg, vrede, angst, lettelse osv.

Det er vigtigt, at der bliver taget hånd om børnene og mange børn har godt af at snakke med skolepsykologen eller de statslige eller kommunale tilbud, der findes.

Familieretshuset tilbyder fx skilsmissegrupper for børn – dog kan der være ventetid og forløbene passer ikke nødvendigvis ikke ind i det respektive tidspunkt for netop jeres skilsmisse.

Rigtig mange børn har brug for at få lettet hjertet hos en voksen. Her kan de få fortalt, hvad de føler og gerne vil, uden at skulle tænke på at være i den konstante loyalitetskonflikt, som rigtig mange børn havner i.

De vil altid gøre mor og far glade. Det er vigtigt at give børnene plads og lade dem sørge. Et redskab til at mindske børnenes sorgproces kan være en børnesamtale. Dette tilbyder vi hos Kriseramt Far og har tilknyttet dygtige børnesagkyndige.
mand krammer sine børn

Mudderkast mellem forældre skader børnene

Det er ikke bare ødelæggende for børns billede af forældrene men kan være direkte traumatiserende for børnene, at opleve den magtkamp som de voksne har gang i ved en skilsmisse.

Hvert eneste våben med ammunition der hives frem gør, at børnenes trivsel og udvikling bliver skadet – ikke bare i øjeblikket, men dette kan præge dem i hele barndommen, men også i ungdomslivet og voksenlivet.

Derfor er det vigtigt, at du bliver på egen banehalvdel og ikke taler dårligt om den anden.

Selvom du kun gør det i den andens påhør, er det stadigvæk indirekte skadeligt. Den direkte måde er, at gøre det foran børnene og dette rammer selvsagt utroligt hård.

Der er ingen tvivl om, at børn som udgangspunkt elsker deres far lige så meget som de elsker deres mor og omvendt. Dette må man hele tiden have sig for øje, når man tænker, at tale dårligt om den anden forældre.

Og du skal være opmærksom på, at det ofte vil ramme dig som en boomerang, hvis du taler dårligt om den anden forælder. Omvendt vil du opleve at børnene vil søge dig, hvis du holder den gode tone og undgår at inddrage dem i konflikterne.

Spørgsmål eller brug for hjælp?

Danmarks eneste gratis akutlinje for fædre

Ring på 70 60 59 10

Peter Roed

Initivativ tager Kriseramt Far

“Vi tager ikke en klients interesse på samme måde som en advokat. Vi har altid barnet i centrum og støtter herigennem de fædre, som vi hjælper.

Det er vigtigt med en realistisk tilgang.”

5/5

Rasmus

Efter at konflikterne med Rasmus´ ekspartner over 1,5 år var vokset til en uløselig knude, sad Rasmus i en situation, han selv beskriver som uoverskuelig. Heldigvis fik han Kriseramt Far med som partsrepræsentant, og nu har han igen fået mod på tilværelsen og nye kræfter til at kæmpe for sin datter.
Læs hele Rasmus’ historie og alle andre anmeldelser på Trustpilot.
Scroll to Top