Samværsordning

Info om samværsordning

Lige tid kan også kaldes en deleordning og kan være 7/7 2/5 5/2 eller 14/14. Her betales som udgangspunkt ikke børnebidrag.

Hvad er en 7/7 ordning?

Forudsætningen for en 7/7 ordning er at der er et godt samarbejde. Sørg for ikke at reagere negativt eller konfliktoptrappe i kommunikationen.

8/6 er også tæt på ligedeling af tid og er en tilnærmelsesvis deleordning, hvor man som udgangspunkt heller ikke betaler børnebidrag til den anden forælder, hvis forsørgelsespligten er opfyldt. Det kan være dårlig for barnet, da det indebærer et skift i hjemmet – på en hverdag.

Det kan også være en god løsning. Det kommer an på en som
altid individuel vurdering af de enkelte barn. Ved 7/7 kan fredag eller mandag bruges og fredag betyder jo kun et skift – nemlig hjemmet.

Her kommer barnet også hjem til weekend, hvor man kan nå at lande og lade op og har massere af tid sammen.

Mandag kan være en stresset dag for børn, da skolen og hverdagen begynder og man ikke har tid til hinanden på skiftedagen.

Begrænset samvær

Af et begrænset samvær ses tit 4 dage ud af 14 og 5 dage ud af 14. Helt små børn 2 dage ud af 14 eller 2 dage per uge dvs. 4 ud af 14.

Barnet har ret til samvær med den forælder, der ikke har barnets bopæl. Det kan være de ovenfor nævnte dage alt afhængig af barnets alder modenhed og konkret vurderet fra sag til sag.
Dvs. der er ikke noget standard-skema ift. samvær – kun i forbindelse med kontaktbevarende samvær (hvis fx moderen er taget væk med barnet og faderen ikke kan få skabt en samværsaftale kan man lave en midlertidig
samværsaftale fra Familieretshuset).

Dette kan du læse mere om på Familieretshusets hjemmeside eller kontakte os for yderligere information. Dette er dog ofte teori hvis moderen taget på krisecenter gælder disse regler normalt ikke pga. moderen og børnene opholder sig på et helle. Du vil normalt heller ikke kunne få udleveret børnene gennem Familieretten. Men der ses også tilfælde, hvor der bliver givet kontaktbevarende samvær også selvom børnene opholder sig på et krisecenter.

Spørgsmål eller brug for hjælp?

Danmarks eneste gratis akutlinje for fædre

Ring på 5290 9703

Peter Roed

Initivativ tager Kriseramt Far

“Udover den faglige viden gennem mange sager i Familierethuset og kommunen er Kriseramt Fars force netop, at det ikke er psykologer eller jurister. Jeg har oplevet det på egen krop og ved hvad, jeg snakker om. Mig og mine samarbejdspartnere kan sætte sig ind i din situation på en helt anden måde.”

5/5
Du kan læse alle mine anmeldelser på Trustpilot.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.