Familieretshuset har ikke længere 0-tolerance i forbindelse med indtag af alkohol og stoffer. Det skal ikke forstås som om, at der er frit løb med at drikke og/eller tage hash etc. Men det skal forstås på den måde, at Familieretshuset ser på hvert sag individuelt – og hvis man fx én gang har taget hash påen festival skal man naturligvis ikke have frataget sit samvær.
Overordnet set kan vi sige, at der er forskel på, om man fx har røget hash eller taget kokain en eller to gange – er der et aktuelt forbrug eller er der tale om et misbrug.
Familieretshuset vil blandt andet se på, om det har været et problem før, hvornår var sidste indtag, hvor meget har man drukket/taget – fx hvilke stoffer drejer det sig om, hvordan trives børnene, hvad siger institutionen – er der andre bekymringer. Påvirker det børnene negativt osv.
Vores rådgivning eraltid, at man ikke skal tage hverken hash eller andet, da man kan spore det 3 mdr. tilbage – og hvis ens ekspartner ser sig sur på en, så kan man ende i en situation, hvor det kan bruges mod en og sætte stop for samvær midlertidigt eller ‘endeligt samvær’ i kortere eller længere perioder.
Ligeledes er det også en dårlig idé at drikke alkohol, når børnene er til stede, hvis man før har været i alkoholproblematikker.
Dog vil det stadigvæk kunne være et problem med indtag efter disse anbefalinger, hvis man har en historik ift. alkoholmisbrug – igen – det er en konkret vurdering.
Kriseramt Far samarbejder med Ferle, som Familieretshuset også bruger i forbindelse med test af forældre – både alkohol og stoffer. Vi anvender ofte dokumentation af negativ hårstrå prøve, som vi har med i Familieretshuset, som bliver vores klienters ‘forsikring’.
Ligeledes har vi også forløb med fx stikprøver i forhold til alkohol (som kan måned 3 dage tilbage).