Børn og skilsmisse

Børn og skilsmisse

Tag børnenes sorg alvorligt


Ved en skilsmisse er det ikke kun de voksne, som sørger. Børnene går igennem en voldsom skilsmisse og gennemgår en proces, hvor de udviser store følelser som skyld, sorg, vrede, angst, lettelse osv.


Det er vigtigt, at der bliver taget hånd om børnene og mange børn har godt af at snakke med skolepsykologen eller de statslige eller kommunale tilbud, der findes.


Statsforvaltningen tilbyder fx skilsmissegrupper for børn – dog kan der være ventetid og forløbene passer ikke nødvendigvis ikke ind i det respektive tidspunkt for netop jeres skilsmisse.


Rigtig mange børn har brug for at få lettet hjertet hos en voksen. Her kan de få fortalt, hvad de føler og gerne vil, uden at skulle tænke på at være i den konstante loyalitetskonflikt, som stort set alle børn havner i.


De vil altid gøre mor og far glade. Det er vigtigt at give børnene plads og lade dem sørge. Et redskab til at mindske børnenes sorgproces kan være en børnesamtale. Dette tilbyder vi hos Kriseramt Far.


Mudderkast mellem forældre skader børnene


Det er ikke bare ødelæggende for børns billede af forældrene men kan være direkte traumatiserende for børnene, at opleve den magtkamp som de voksne har gang i ved en skilsmisse.


Hvert eneste våben med ammunition der hives frem gør, at børnenes trivsel og udvikling bliver skadet – ikke bare i øjeblikket men dette kan præge dem i hele barndommen, men også i ungdomslivet og voksenlivet.


Derfor er det vigtigt, at du bliver på egen banehalvdel og ikke taler dårligt om den anden.


Selvom du kun gør det i den anden forældres påhør er det stadigvæk indirekte skadeligt. Den direkte måde er, at gøre det foran børnene og dette rammer selvsagt utroligt hård.


Der er ingen tvivl om at børn som udgangspunkt elsker deres far lige så meget som de elsker deres mor og omvendt. Dette må man hele tiden have sig for øje, når man tænker, at tale dårligt om den anden forældre.

Spørgsmål eller brug for hjælp?


Ring på 5290 9703


Danmarks eneste gratis akutlinje for fædre

Peter Roed

Initiativ tager Kriseramt Far
Kriseramtfar har hjulpet mange fædre igennem tiden.


Vi tager altid udgangspunkt i børnenes behov, derfor skal du i en skilsmisse forberede dig på at sluge mange kameler.


Vi kan både hjælpe dig med værktøjer til dette og tager også gerne med i statsforvaltningen

KRISERAMT FAR


Tlf. 52 90 97 03


Email: kontakt@kriseramtfar.dk